Englandstrippen 
Helgen har jag tillbringat i England. För första gången någonsin fick jag anledning att besöka Craven Cottage i London. Där huserar Fulham och som för dagen kämpar för livet om att undvika nedflyttning från Premier Leauge. Arenan ligger naturskönt vid Thamsens strand och vissa delar av arenan byggdes 1886 och är därmed den äldsta arenan i London.

Inne på arenan så var det som att förflyttas ca 20 år tillbaka i tiden. Slitet, trångt men gemytligt. Det är klart att Emirates Stadium är nåt helt annan men jag gillar ändå atmosfären på något vis på såna här arenor. Här finns verkligen fotbollens själ. Jag tror också att många av fansen vill ha det på det här sättet. Själva matchen vann Arsenal med klara 3-0 men på något sätt fick jag lite känslor för Fulham. Jag hoppas verkligen att dom hänger kvar. Nye norrmannen Brede Hangeland blir givetvis nyttig för dom. Den 2 meter långe norrmannen är precis vad deras backlinje behöver.

I London hade jag sällskap av Mats Taxén från Canal Plus/OTW och den norske kommentatorna Arve Fuglum. Dessutom dök två Sagaspelare (innebandy) upp i London. Martin Malmberg och Johan "Doktorn" Millroth hade lyckats få tag på biljetter och fick nöjet att insupa (!) den trevliga stämningen. Det blev lite pubbesök, italiensk mat lite surr om fotboll och annat under kvällen som pågick...länge !

Annars var det förstås glädjande att se att IS Saga höll ställningarna och vann mot Lamadjuret med 7-3 och andraplatsen verkar betongsäker för dagen. Kul att nye Martin Naeslund lyckades göra två av målen nu när Malmberg och Millroth tillbringade helgen i London.

På Sportfronten gladde även Buffalo i NHL med att krossa Atlanta med 10-1 (!). Trots detta är man 5 poäng från en slutspelsplats men jag är säker på att man kommer att fixa det.

Smått och gott i övrigt

* Ljungberg var riktigt bra mot Man City

* Hade bara 9 rätt i tips-SM. Tur att Nyborg fick 11 så vårt lag fick en rätt bra start med 39 rätt.

* IK Sirius blir bra i Superettan, Martin Ekström, Alezander Gerndt och Petter Österberg är tunga nyförvärv.

* Patrik Nilsson har nu gjort 81 mål för SAIK. Han är löjligt överlägsen.

* 14 plusgrader i London. Inte illa !

* Börjar bli orolig för Vasaloppet. Var är snön ?

* Jackpott på V75. Jättepengar på sju rätt på lördag. Strecka toppkuskarna från bra utgångslägen. Skippa resten !

* Michael Owen dömde ut Kevin Keegan i sin bok. Nu har han fått honom som tränare igen. Undrar vad han tycker nu ?

* På tisdag gäller det. Tottenham går till final i Ligacupen.[ 10 kommentarer ] ( 180 visningar )   |  länka till  |   ( 3.1 / 101 )
Blogg-premiär 
Jaha, då har även jag hamnat i bloggandets värld. Detta tack vare min praktikant, Viktor Edward, som har varit mig behjälplig vid när det gäller sidans utformning. Själv har jag stora problem bara att logga in på en dator.

Helgen var helt ok. Tidigt i lördags morse var jag och såg IS Saga i division fyra. Vi mötte Nyby som ligger under nedflyttningsstrecket i division fyra medan vi ligger tvåa. Nyby hade dock lånat ner ett antal division 2-spelare från Hagunda så det blev en tuff match. Efter första perioden låg vi under med 4-0 och det såg hopplöst ut men efter en makalös vändning så stod till 5-4 till IS Saga innan krutröken hade lagt sig. Det var förmodligen den mest häpnadsväckande vändning som jag någonsin upplevt.

Direkt sedan till Axa Sport Center i Södertälje för match mellan Södertälje och Brynäs. Eftersom det var en PPV-match så kommenterade jag matchen på egen hand. Efter sedvanligt snack med tränarna Strömberg och Östblom så drog matchen igång. Brynäs hade för en gångs skull lite flyt och vann med 3-1 efter storspel av Markus Korhonen.

Sen kommenterade jag LA Kings mot Dallas tillsammans med Arto Blomsten kl 22.00. Kings vann efter straffar med 4-3. Det var faktiskt rätt så bra underhållning. Anze Kopitar var briljant. Ni minns väl den unge slovenen som slog igenom i Södertälje. Var hemma först kl 01.30 så man var rätt trött vid det laget.

I söndags lirade jag innebandy med HVK, ett kompisgäng som spelat ihop sedan 80-talet. Vi torskade alla matcher. Det måste ha varit första gången som jag var med och förlorade. Men inte deppade jag för det.

I veckan väntar jag svar på en rad frågor:

Vem kommer att ta över i Tottenhams mål ?

Vilket hett nyförvärv presenterar ÖSK ?

Kan Maxim Afinogenov ge Buffalo en välbehövlig seger ?

Visst vinner Kihlström med Indian Quick D.K i DD-1 på onsdag ?

Ska till England på fredag, har våren kommit i London ?


[ 4 kommentarer ] ( 86 visningar )   |  länka till  |   ( 2.9 / 807 )

<<Första <Förgående | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 |