FÖRKYLNING SOM OROAR ! 
Det har inte blivit nån träning på ett par dagar nu. En förkylning har satt stopp för all utomhusaktivitet för en stund. Men det känns som att det värsta är över nu och imorgon (torsdag) ska jag försöka ta mig ut i skidspåret igen. Det börjar bli lite ont om tid nu med tanke på att "Öppet Spår" går redan på måndag. Där ryktas det om plusgrader i Dalarna och i så fall oerhört svårvallat. Som om inte nio mil på skidor vore jobbigt nog.

Örebro SK jagar ytterligare förstärkningar inför årets allsvenska fotbollsäsong. Man måste ersätta anfallaren Paulinho på något sätt. Han var på lån ifjol från en klubb i Sydkorea men kommer nu att spela i Hammarby nästa säsong. Hans ersättare i ÖSK kan bli - Paulinho. Ja, nu är det förvisso inte samma spelare. Den här Paulinho spelade i BK Häcken förra säsongen och är nu ÖSK:s hetaste kandidat att ersätta den gamle Paulinho.

Ikväll är det Solvalla igen och där hoppas jag att G.K Trademark ska få snabb revanch efter en lite sämre insats senare. Det här är en bra häst som jag tror vinner i DD-2. Första avdelningen står mellan Incredible Accent och Vincent Du Ling. DD-förslaget blir 3,5 - 11.

Nästa vecka ska jag ut på en spännande resa. Jag ska till Valenica och se mötet mellan Valenica och Barcelona. Det kommer att bli en tuff match för Barcelona och intressant att se vilket mottagande som förre Valencia-spelaren David Villa kommer att få. Jag får med mig Joacim Björklund som expert, som förresten idag bor i Valencia. Jag räknar kallt med en rejäl visning av stan av Björklund. Igår var det runt 20 skön plusgrader i Valenica så det verkar i alla fall behagligt. Den här årstiden är Spanien fantastiskt.


[ Lägg till kommentar ] ( 8 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1745 )
NÅGRA IDÉER TILL HELGEN ! 
Det ser lätt ut imorgon på stryktipset. Jag känner att det här mycket väl kan bli "min" omgång. Århundradets säkraste "etta" finns på kupongen när Manchester United möter amatörlaget Crowley hemma på Old Trafford. Kul ändå att såna matcher förekommer och även om jag har en "etta" så håller jag en liten tumme att Crowley gör en bra match. Det är jag nog inte ensam om. Så här här ser mitt 64-raders system ut.

1. Manchester United vs Crowley 1
2. Birmingham vs Sheffield W 1
3. Stoke vs Brighton 1
4. Crysstal P vs Sheffield U 1x
5. Ipswich vs Hull 1x
6. Leeds vs Norwich 1x
7. Millwall vs Middlesbrough 1x
8. Nottingham vs Cardiff 1
9. Portsmouth vs Barnsley 1
10. Preston vs QPR 2
11. Reading vs Watford 1x
12. Scunthorpe vs Derby 1x
13. Swansea vs Doncaster 1

En liten detalj som stör just nu är en en lättare förkylning. Än så länge är det ingen fara men ändå ett irritationsmoment. Jag laddar med mycket vätska, sömn och så min specialkur - naturläkemedlet Echinaforce och vanlig C-vitamin.

V75 avgörs denna vecka på Kalmartravet och det ser allt annat än lätt ut. Agge The Bomber är mitt superdrag i omgången. Han leder sitt mål mycket länge, förhoppningsvis ändå in i mål. Åke Svanstedt borde också vinna dom två sista avdelningarna med Ågårds Ludde och Rutger Raket. Systemet är på 200 rader och kostar 100 kronor att lämna in.

1. 1-2-4-9-10
2. 4-6-11-13
3. 4 Agge The Bomber
4. 1-7
5. 1-7-9-10-11
6. 5 Ågårds Ludde
7. 10 Rutger Raket


[ Lägg till kommentar ] ( 8 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1758 )
DER BÖRJAR LOSSNA SÅ SMÅTT ! 
Bättre skidåkning än det var idag är det svårt att uppnå. Det var perfekt att få träna stakåkning under dessa förhållanden. Jag älskar verkligen snabba spår. Klarar man inte av stakåkningen så kommer man att tappa otroligt mycket tid och man kommer att bli omkörd av varenda "vasaloppsveteran". Jag känner mig ändå rätt så förberedd inför årets första stora uppgift, Öppet Spår mellan Sälen och Mora.

Fantastiskt bra gjort av Arsenal igår att vända 0-1 till 2-1 mot Barcelona. Jag trodde inte att Arsenalen hade den moralen. Jag såg bara sammandraget från matchen (var på Solvalla och jobbade) men det jag såg var fantastiskt. Alla som jag pratat med som såg matchen säger att det var en kanonmatch. Returen kommer jag inte att missa, det saken är klar.

Fast mest glad är jag förstås över Tottenhams seger mot AC Milan i tisdags. Spurs gjorde verkligen en helgjuten insats och vann välförtjänt. Nu är det upplagt för en högdramatisk retur i London. Stämningen på White Hart Lane kommer att vara elektrisk. Jag lovar.

Tänk vad olika man kan uppfatta läget inför en match. Jag pratade med Peter Henriksson tidigare idag och han sa att han hade en "klar" match på "Lången". Jag kontrade med att säga att jag också hade hittat ett "drag". Peter tror på Napoli ikväll, som enligt honom är i ruggigt slag och jag tror på Villareal, som jag tycker är mycket bättre än vad dom visat på slutet. Dessutom är måltjuven Guiseppe Rossi tillbaka i Villareal. Problemet för oss är bara att dom möter VARANDRA. Henriksson lirar Napoli och jag lirar Villareal. Senare ikväll får vi se vem som var "rätt" ute om det nu inte blir kryss...Matchen går på TV 4 Sport, kl 19.

Imorgon - fredag - kommer mina idéer kring både Stryktipset (SM fortsätter) och V75 (svår omgång på Kalmartravet). Jag lovar att komma med några riktigt "heta" drag.


[ Lägg till kommentar ] ( 8 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1739 )
PÅ TISDAG GÄLLER DET ! 
Jag är faktiskt lite avundsjuk på min förre kollega Niklas Holmgren. Imorgon är han och Glenn Strömberg på plats på San Siro i Milano för att kommentera Champions Leauge-mötet mellan AC Milan och Tottenham Hotspur. Jag kan villig erkänna att jag också gärna skulle önskat att jag vore på plats. Jag har följt Tottenham sedan början av 70-talet och nu är laget äntligen tillbaka till fotbollens finrum igen. Det är klart att det blir tufft imorgon mot Milan, särskilt som storstjärnan Gareth Bale dras med ryggbekymmer och stannar hemma i London. Förhoppninsvis kan dock både Van Der Vaert óch Luca Modric spela. Milan saknar Antonio Cassano men laget anfall håller ändå världsklass, eller vad sägs om Zlatan, Robinho och Pato ? Hur som helst har detta chansen att bli en riktig kanonmatch med två offensiva och spelskickliga lag. Jag tippar med hjärtat och säger 2-2.

Ikväll kom det tråkiga beskedet att Peter Forsberg lägger av med hockeyn med omedelbar verkan. Det är bara att tacka för alla fantastiska matcher man har fått se med "Foppa" genom åren. Det kommer att dröja mycket, mycket länge innan en liknade spelare kommer fram i Sverige. Om det förresten någonsin gör det. På tal om "Foppa" är inslaget med den lilla Björklöven-supporten oslagbar. "Foppa" fick en fråga av reportern om han kunde tänka sig att spela för Björklöven någon gång varpå "Foppa" meddelade "Nej, det kommer jag inte att göra. Men däremot kan det hända att jag spelar för Modo mot Björklöven". Då utbrister den unga Björklöven-supportern snabbt "Modoröv".

SM i Stryktips rullar på och i lördags lyckades jag pricka in nio rätt i den ursvåra omgången, så det var jag nöjd med. Med mina 19 poäng efter två omgångar ligger jag just nu på en blygsam 9.924:e plats ! I lagtävlingen går det bättre, IS Saga hittar vi på plats 339 just nu på 75 poäng. Vårt mål är att nå upp till dom 13 bästa lagen och på så sätt gå vidare till finalen. Vi har fem poäng upp till den placeringen så här lever fortfarande hoppet.

I söndags lirade vi som vanligt innebandy i Johannesbäckskolan. Uppslutningen blir bara bättre och bättre och i söndags var vi tolv tappra män som hade kul i 90 minuter. Som tur var kom jag i samma lag som City Gross starke man, Magnus Aronsson. Det betydde att vi både vann matchen och att jag slapp att få klubban avslagen.

[ 2 kommentarer ] ( 27 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1806 )
18 DAGAR KVAR TILL ÖPPET SPÅR ! 
Idag spenderade jag större delen av dagen ute i Storvreta. Skidspåren som skidklubben ansvarar för var mycket fina. Kanske t o m säsongens bästa. Det ska också sägas att jag körde min träningspass innan snöovädret bröt ut. Inledde med en rejäl skogsrunda och avslutade med 3 varv på fem km-spåret. Det är en jobbig men rolig "femma" med både backar och utförsåkning, precis som i Vasaloppspåret. Som det ser ut just nu blir vi sju stycken som kommer att åka "Öppet spår" tillsammans måndagen den 27:e febuari. Det kommer att bli mitt fjärde "Öppet spår" och varje gång undrar jag varför jag kör en gång till. Jag brukar alltid få min svacka efter ungefär 30 km åkning och det varar sedan fram till Evertsberg (48 km). Har man bara tagit sig dit så vet man att man kommer att fixa loppet.

På lördag så är det V75 på Solvalla och för en gångs skull ska jag göra intervjuer i vinnarcirkeln tillsammans med Per Skoglund. Det ska bli riktigt kul att göra nåt annat än att bara vara speaker. Har kollat lite i programmet och redan nu hittat en "mordvinnare". Belinda Sign spurtade strålande senast och är nu kuskförstärkt med skicklige Peter Ingves i sulkyn. Duon kommer att "skoja" med motståndet på lördag.

Jag fick en fråga på bloggen igår om jag har spelat ishockey nån gång i karriären. Det har jag gjort men en synnerligen kort karriär. Min brorsa som är fyra år äldre än mig, frågade mig om jag kunde spela med i en klassmatch då det fattades folk i hans lag. Min brorsa gick i femte klass och jag gick i "ettan" så jag var rätt liten men hygglig på skridskorna. Min brorsa sa till mig "När du är inne på isen så håll dig bara framför mål, ingen annanstans". Sagt och gjort, mitt första byte blev en flopp. Jag skrinnade fram till målvakten beredd att sätta pucken i mål. Då hörde jag brorsans klasskompisar vråla "ur zon, åk ur zon". Jag fattade ingenting. Min brorsa hade ju sagt att jag skulle hålla mig framför målvakten och det gjorde jag. Tyvärr var jag då hela tiden offside, någonting som jag aldrig hade hört talas om. Min brorsa var vansinning på mig efter matchen och jag fick aldrig mer vara med och spela igen. Nej, det fick bli fotboll, innebandy och bandy för mig istället.


[ 1 kommentar ] ( 25 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1771 )

<<Första <Förgående | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | Nästa> Sista>>