RAFFEL I SLUTSPELET ! 
Det är bara att lyfta på hatten för AIK:s framfart i slutspelet. Laget har nu 2-0 mot dom regerande mästarna HV 71. Helt otroligt egentligen. Äras den som äras bör, målvakten Viktor Fasth har varit fantastiskt under hela säsongen och fortsätter nu att spela strålande också i slutspelet. Det enda som är märkligt att Fasth ännu inte fått chansen i nån landslagstrupp under säsongen. Jag tror nog att Pelle Mårths ångrar sig idag.

Ikväll är jag på plats, tillsammans med Arto Blomsten, i Läkerol Arena. Brynäs ska försöka ta revansch efter 3-7 mot Färjestad på bortaplan. Men det kommer att bli tufft. Färjestad ser riktigt starka ut, i varenda kedja. Förstakedjan med Wallin, Åslund och Berglund stod senast för nio (!) poäng så det gäller för Brynäs att få stopp på den enheten. För Brynäs del så verkar Calle Järnkrok på gång igen. Det blev två mål senast för "Iron-hook" som han lär kallas i NHL en vacker dag. Järnkrok, samt rätt många andra JVM-spelare har haft det lite småjobbigt efter turneringen runt jul och nyår. Men som sagt, nu är han på gång igen så mycket hänger på den unge 19-åringens axlar. Den "nye Niklas Bäckström" har han kallats. Med all rätt.

Tottenham gjorde det otroliga med att slå ut anrika AC Milan i Champions League. Det trodde jag faktiskt inte att laget var mäktigt. Nu är Spurs i kvartsfinal och jag säger som managern Harry Redknapp, "Låt oss slippa Barcelona i nästa runda"...

SM i stryktips avslutas i helgen. Efter två mindre lyckade insatser så har "mitt" lag, IS Saga halkat ner ordentligt i listan. Nu kan bara ett mirakel rädda oss. Och pressen ligger på mig denna vecka. Övriga lagkamrater låter mig sköta tipset och så lämnar vi in identiska rader (förutom Daniel Werkmäster). 13 rätt krävs alltså av mig för att vi ska nå slutspelet. Lättare sagt än gjort men jag litar på "Svennis" och spikar Leicester borta mot Scunthorpe. Hela mitt system får du på "bloggen" imorgon, fredag.

Jag är alltså i Gävle ikväll och mitt emot ishallen avgörs travtävlingar på Gävletravet. Min delägda Västerbo Minx startar i lopp fem men som ni förstår kommer jag att missa det loppet. Jag tror inte att hon vinner men räknar kallt med ett mer offensivt upplägg denna gång av kusken Johan Untersteiner. Fast å andra sidan går det inte att köra mer defensivt än han gjorde senast. Oavsett vad han gör ikväll så blir det till det bättre...

[ Lägg till kommentar ] ( 9 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1966 )
SANSLÖS DRAMATIK I ELITSERIEHOCKEYN ! 
Lördagskvällen blev en riktigt rysare för alla hockeyfans. Det är egentligen helt otroligt hur väl schemamakarna har lyckats denna säsong. Varenda match i slutomgången gällde verkligen någonting, både i botten och i toppen. Sista omgångens verkliga vinnare blev HV 71 som säkrade seriesegern genom Johan Davidssons mål i tom kasse med bara sekunder kvar av matchen mot SSK. Medan Södertälje SK själva blev den stora förloraren tillsammans med Modo som båda förlorade och nu får spela i Kvalserien.

När det gäller kvartsfinalspelet så börjar det redan på måndag med mötet mellan HV 71 och AIK. På tisdag möts sedan Skellefteå AIK och Linköping, Färjestad tar sig an Brynäs medan Luleå börjar hemma mot Djurgården. Redan nu kan ni dock här läsa hur det kommer att gå i dom olika matchserierna. Hur som helst kommer det att bli hur kul som helst.

HV 71 - AIK 4-1

AIK gör nästan en bragd om man lyckas "stjäla" en match mot HV 71. Chansen finns i den första hemmamatchen för "Gnaget" och jag tror att dom tar den. HV 71 kommer dock enkelt att slå ut säsongens stora överraskning, AIK, tämligen enkelt. AIK är förstås nöjda med vad laget presterat så här långt, så det blir tufft att ladda om ytterligare en gång.

SKELLEFTEÅ AIK - LINKÖPING 4-3

Jag tippade Linköping som svenska mästare innan säsongen startade men jag tror att man nu åker ut direkt. Men det kommer att krävas sju matcher i denna öppna matchserie. Hemmaplan och SAIK:s fruktade förstafemma med Lehtonen, Lindström och Warg avgör för Skellefteås del. Då hjälper det inte hur bra än Linköpings-keepern Fredrik Norrena spelar.

FÄRJESTAD - BRYNÄS 4-1


Brynäs verkar gå lite på knäna för tillfället och dras med massvis att skador inför slutspelet. Dessutom har tränaren Niklas Czernecki sagt att han tänker lämna efter säsongen, vilket inte talar för Brynäs. Dessutom har Färjestad "växlat upp" lagom till slutspelet och har i Dick Axelsson, just nu Elitseriens bästa spelare.

LULEÅ - DJURGÅRDEN 3-4

Vidöppen kvartsfinal men Luleå brukar alltid åka ut i just kvartsfinalen. Men det kommer att bli jämnt och tufft och kanske den allra roligste "kvarten". Men Djurgårdens unga garde med Marcus Krüger, Patrick Chelin, Daniel Brodin och min nye favorit, Mika Zibanejad kommer att bära Djurgården till semifinal. Luleå har sett tröttkört ut efter jul och åker ut mot DIF.

[ Lägg till kommentar ] ( 6 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 2116 )
TYVÄRR KAN JAG INTE SKYLLA PÅ VALLATEAMET ! 
Mitt fjärde "Öppet spår" är nu avklarat. Trots att jag tränat bra så blev måndagen en låååååååååååång dags färd mot natt. Uppstigning skedde redan kl 03.30, därefter frukost och avresa till Mora för vidare färd med buss till Sälen. Kl 07.00 anlände vi till klasiska Berga by, precis lagom för att se starten. Jag slängde på mig skidorna och kl 07.20 gled man över startlinjen i den 15-gradiga kylan. Laddad för stordåd.

Efter nån kilometer började problemen, i första backen var det kö, jättekö. Så det var bara att rätta in sig i ledet och i lugn och ro klättra upp dom tre kilometerna innan man kom upp på myrarna. Där flödae solen och naturen var helt fantastisk. Däremot var snön rätt trög, eller så var det jag som misslyckats med vallningen. Det mest troliga är det sistnämnda. Nåväl, anlände till Smågan efter 1 timme och 20 minuter och insåg att det här skulle bli en tuff dag.

Mångsbodarna blev nästa anhalt, 24 kilometer från starten. Här började jag revidera min tanke om att komma i mål på under 9 timmar. Tryckte in mig en torr bulle och lite sportdryck och drog vidare mot Risberg. Det började nu gå allt trögare. Plötsligt kom en oroväckande tanke att jag nog skulle tvingas att bryta. I Risberg fick jag återigen revidera min målgångstid, nu till 10 timmar. Som vanligt var resan mellan Risberg och Evertsberg en riktigt seg skidsträckan. Väl framme i Evertsberg efter 48 kilometer hade jag bestämt mig för att kliva av men ändrade mig lika snabbt. Jag visste ju att sträckan mellan Evertsberg och Oxberg alltid är den roligaste, så med lite blåbärsoppa innanför västen skidade jag glatt iväg, nåja.

Har ni nån gång haft känslan att "nu är bensinen slut, jag viker ner mig" Precis så kände jag mig med ungefär 35 kilometer kvar. Faktum är att jag nog aldrig känt mig mer sliten i kroppen. Tempot blev om möjligt ännu lägre för min del. Nu gällde det att ta kilometer för kilometer. Eftermiddagen segade sig fram men jag kom till slut till Oxberg (även om Lundbäcksbackarna var ett helvete), pressade mig vidare till Hökberg och med bara 20 kilometer kvar så var det bara att bita ihop. Kroppens depåer var uttömda, finito och jag hängde en stund på stavarna, tog en kopp kaffe med en massa socker och körde vidare.

Jag blev nu omkörd av alla och körde inte om nån. Men nu hade jag bestämt mig, nu skulle jag bara i mål. Försöke lätta upp stämningen med andra åkare med typ "hoppas det är snabbare spår på söndag" och "vad lite backar det är förresten" etc etc. Det fungerde hyggligt i nån kilometer. Tog mig till Eldris vid mörkrets inbrott. Härligt nu kommer man alltså att få gå i mål i elljus. Häftigt. Dom sista nio kilomterna gick ändå hyfsat och jag lyckades kravla mig förbi några åkare och kl 18.30 nådde jag så äntligen målet i Mora. Gled i över mållinjen och höjde armarna i skyn till nattfotografen och lovade mig själv att aldrig mer åka Vasaloppet. Sluttiden blev 11 timmar och 12 minuter. Jag fick i alla fall mycket skidåkning för pengarna.

Efter en dusch och Coca Cola kände jag mig lite bättre till mods och vi åkte tillbaka till Rättvik där vi övernattade. Det blev pizza och bira och det var någonting som kroppen verkligen längtat efter. Efter det vek jag ner mig tidigt och somnade ovaggad till sömns. Nästa år fundrar jag på att bli serviceman eller ska man kanske köra en gång till....[ 1 kommentar ] ( 29 visningar )   |  länka till  |   ( 2.8 / 19 )
MOT MORA ! 
Idag söndag påbörjas resan mot Rättvik och Mora. Detta år är vi sju tappra som tillsammans ska åka "Öppet Spår" imorgon, måndag. Vi har Målargården i Rättvik som högkvarter. Det passar rätt så bra även om det blir en väl tidig väckning imorgon (ca 04.00). Idag blir det ett besök i Mora för att bl a hämta ut nummerlappar men även så passar man på att besöka dom olika montrarna som finns. Jag vet precis hur det fungerar om man besöker en valla-monter. Då kommer man att få besked att man MÅSTE ha dom här vallorna för runt 600 kronor för genomföra loppet på ett behagligt vis. Nej, vi litar på varandras kunskap när det gäller vallningen. Eller rättare sagt, jag litar på mina kompisars kunskap och gör som dom.

Första backen är förstås värst. Det börjar med en klättring på ca tre kilometer per omgående. När man är som tröttast så står det en skylt, MORA 87 Kilometer. Fast det är bara att bita ihop. En annan svacka kommer mellan 30 och 45 kilometer. Tråkig och småjobbig terräng men kommer man bara till Evertsberg så väntar rolig utförsåkning.

Igår kväll kommenterade jag mötet mellan Deportivo La Coruna och Real Madrid (0-0). Jag måste säga att Real hade en hel del otur med två stolpträffar och en rad missade målchanser i övrigt. Nu skiljer det sju poäng upp till Barcelona för Real och det känns som ett "mission impossible" för Real Madrid.

Nej, nu kommer min chaufför, Peter Sandblom, så då är det bäst att man packar väskan och hakar på. Det är skönt men en egen chaufför, det har säkert Marcus Heller också.

[ 3 kommentarer ] ( 32 visningar )   |  länka till  |   ( 3.2 / 79 )
FORMEN LITE PÅ VÄG UPPÅT ! 
Form är som bekant färskvara. Efter en liten förkylning så tappar man snabbt rätt så mycket av sin kondition. Därför har man nu under tordagen och fredagen genomfört två nödvändiga skidpass. Så nu känner jag mig ändå hyfsad redo för "Öppet Spår" på måndag.

Det vankas jättepengar på V75 denna vecka på Bergsåker. Jag litar helt på Erik denna gång. Två spikar på Adielsson och en spik på Lindegren blir det på mitt system. I sista avdelningen måste ni strecka Nelle D´Amour. Han är osäker men nu får Per Lennartsson chansen och det kan hjälpa hästen till felfri avgång. Lämnar Nelle D´Amour bara galoppskorna i stallet så vinner han. Systemet är på 200 rader och kostar 100 kronor att lämna in.

1. 2-3-5-6
2. 13 Truly Devoted
3. 1-2-4-5-12
4. 8 Francis Du Gull
5. 6-11-12-13-14
6. 6 Tiffany Brodda
7. 3-6

SM i Stryktips rullar vidare. Elva rätt senast förde upp mig rejält i sammandraget men fortfarande är jag inte bättre än på drygt plats 3.000. Men det är nu man "sållar agnarna från vetet" som man brukar säga. Mitt system den här veckan ser ut så här.

1. Wigan vs Manchester United 2
2. Aston Villa vs Blackburn 1
3. Everton vs Sunderland 1
4. Newcastle vs Bolton 1
5. Wolverhampton vs Blackpool 1x
6. Barnsley vs Norwich 1x
7. Hull vs Cardiff 1x
8. Millwall vs Nottingham x2
9. Crystal P vs Reading 1
10. Ipswich vs Portsmouth 1x
11. Leicester vs Coventry 1
12. Middlesbrough vs Queens PR 1x
13. Sheffield U vs Derby 1

Min delägda Västerbo Minx hade ingen lycka med sig igår på Örebrotravet. Det började bra med ett lopp i andra par utvändigt men när attackerna kom på sista långsidan, valde Johan Untersteiner att sitta kvar. När väl luckan så var täten redan i mål. Det blev en blygsam sjundeplats till slut.

[ Lägg till kommentar ] ( 8 visningar )   |  länka till  |   ( 3.1 / 50 )

<<Första <Förgående | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | Nästa> Sista>>