EN SPÄNNANDE HELG ! 
Idag är det lunchtrav på Solvalla så då vet man i alla fall vad man ska göra under ett par timmar. På morgonkvisten satt jag och slötittade lite i programmet och upptäckte att jag har en "stenklar" vinnare. I lopp 9 kan jag inte se nr 1 Nashville Cat förlora. Senast jag såg hästen vann hon med, typ hela upploppet. Nu är det dessutom Calle Lindblom upp i sulkyn och det gör inte saken sämre.

I helgen blir det annars både fotboll och hockey. På Hovet imorgon väntar Djurgården mot Modo och i fotbollsväg gäller Real Madrid mot Athletic Bilbao. Ni kanske tror att Real kommer att vinna lätt men jag vill verkligen höja ett varningens finger för Athletic. Det är det lag som jag kommenterat mest under hösten och laget spelar en härligt offensiv fotboll och kan faktisk besegra vem som helst. Fernando Llorente (uttalas Jorente) gör mål i princip i varje match och 17-årige Munain kommer att bli en storstjärna. Lägg därtill spanske landslagsmittfältaren Javier Martinez så förstår ni att Bilbao är bra, riktigt bra. Det blir en kul match.

På träningsfronten har jag legat lite lågt under en period. Kroppen behöver lite återhämtning men lite innebandy och rinhhockey har det i alla fall blivit. Men nu är det dags för lite löpning igen, i väntan på skidsäsongen. Öppet Spår i slutet av februari och Marathon i Köpenhamn i maj är inprickat i min almenacka.

V75 imorgon på Jägersro gör att förhoppningar om ett "inslag" återigen finns. Superdraget är nr 5 Victory Hill i sista avdelningen. Han leder loppet mycket länge. Hade vunnit senast på V75 om hästen inte hade blivit störd över upploppet. Bästa spiken är nr 7 Delvin Gild i den sjätte avdelningen som trivs över distans och körs av underskattade Per Nordström. Spets och slut denna gång. Systemet är på 384 rader och kostar 192 kronor att lämna in.

1 1-2-4-12
2 3-7
3 1-10
4 1-2-3-9
5 6-7
6 7 Delvin Gold
7 5-9-10

[ Lägg till kommentar ] ( 2 visningar )   |  länka till  |   ( 3 / 1731 )
SEGER I PREMIÄREN ! 
Canal Plus inledde rinkhockeysäsongen oerhört starkt. Det blev nämligen seger i säsongens första match mot ett taggat Regeringskansliet, som bjöd på tufft motstånd. Men när krutröken lagt sig runt Danicahallen stod det Canal Plus 13 - Regeringskansliet 5 på anslagstavlan. Bäst i gästernas lag var målvakten, som vi tror var Fredrik Reinfeldt, men vi är inte helt hundra på det. Vår målvakt, Marcus Hammer kommer att ringa 118 800 för att bli helt hundra på det.

Coachduon, Marcus Hammer och Stefan Settling har minsann inte legat på latsidan under "Silly Season". Ett flertal namnstarka nyförvärv fanns med på isen redan under premiärmatchen. Och samtliga nyförvärv kom ifrån matchen med hedern i behåll. Lägg därtill att både Henrik Nilsson och Henrik Paulsson visade att skotträningen under sommaren givit önskat resultat. Dom gjorde typ 4 mål var, eller nåt sånt. Extra plus till nerbantade målvakten Marcus Hammer som var smidig som en katt och gjorde den ena kanonräddningen efter den andra. Stefan Settling gjorde som vanligt en habil insats, utan att glänsa.

Björn Oldéen kom direkt från Florida och trots lite "jetlag" i benen som måste vi sätta godkänt betyg även för hans insats. Typ 5 assist är faktiskt rätt så bra. Jonas Vrethammar blir en stor tillgång under vintern och samma sak för åkstarke Fredrik Kjell. Även Frederik Södersten visade vilket oerhört kapacitet som finns i kroppen och lär få ännu mer istid framöver. Erik Ramström fick en lysade start på säsongen med ett par mål och Jussi Nurmi var briljant i försvaret. Undertecknad tog på sig ett stort defensivt ansvar (skojade bara) men hade det trögt i offensiven. Men målen kommer, var så säkra..

...kanske redan nästa onsdag då Gröna Lund står för motståndet. Coach Settling har redan utlovat Settling Cirkus mot Gröna Lund. Hur som helst är det kul att säsongen är igång på allvar. Allt utom serieseger är att betraka som ett misslyckande.[ Lägg till kommentar ] ( 7 visningar )   |  länka till  |   ( 2.8 / 22 )
JOHANNESHOV PÅ TISDAG ! 
Efter uppehållet för Karjala Cup så drar Elitserien igång igen på tisdag. För min egen del blir det en kväll på "Hovet" och en match mellan AIK och Södertälje. AIK har gått som tåget på slutet och vunnit fem (!) raka matcher och klättrat upp på en överraskande slutspelsplats. För SSK är det precis tvärtom, fem raka förluster. SSK har dock vunnit båda matcherna mot AIK den här säsongen så det blir en oviss historia imorgon.

Enda nackdelen med Johanneshov är att man måste vara där så jäkla tidigt. Vi har genomgång kl 17, vilket är mitt i den värsta Stockholms-trafiken. Jag brukar komma dit redan runt kl 15 för jag avskyr dessa hemska köer. Hellre än fika i Globens köpcenter än att sitta fast i köer som inte rör sig.

Helt klart är att värvningarna av veteranerna Rastislav Pavlikovsky och Kent McDonell gett önskat resultat för AIK. Jag kan villigt erkänna att jag var tämligen skeptisk när det gäller dessa förstärkningar men dom har verkligen levererat. Södertälje gör nu en liknande satsning och plockar in Mathias Månsson, som närmast kommer från finska Kalpa. Där blev det 18 matcher men bara ett futtigt mål. Noterbart är att Månsson gjorde 14 mål för Rögle förra säsongen och blir ett spännande tillskott i Södertälje. Succé direkt ?

I söndagskväll kommenterade jag mötet mellan Sporting Gijon och Real Madrid. Det var en tuff batalj, på gränsen till brutal där Sporting länge, effektivt stoppade dom mer skickliga Real-spelarna. Till slut fick dock Real in en boll via argentingaren Higuain. Stark gjort av Real Madrid som inför en fanatsisk publik på El Molinon ändå få med sig tre poäng hem till Madrid. Både Barcelona och Real Madrid kommer under säsongen att få det tufft i alla bortamatcher mot dom "mindre" lagen. För lag som Levante, Sporting Gijon, Hercules och co så är det "Årets match" när Real eller Barcelona kommer på besök.

I lördags kollade jag på Tottenham mot Blackburn (4-2). Gareth Bale framstår mer och mer som Premier Leagues allra bästa spelare. Killen är helt enkelt grym. Fantastisk passning till 2-0 målet och gjorde själv både 1-0 och 4-0. Bale är faktiskt vänsterback men det är länge sedan jag såg en enda spelare dominera en match som Bale gjorde i lördags. Undrar bara hur länge Tottenham kan behålla den guldklimpen.

[ Lägg till kommentar ] ( 1 visning )   |  länka till  |   ( 2.9 / 1678 )
ROLIG V75-OMGÅNG PÅ GÄVLE 
Det vankas stora pengar på V75 på Gävle. Det är alltid kul med V75-finaler, där vi får se våra allra bästa hästar just nu. Jag har försökt "bena" ut varje avdelning. Mitt system är på 450 rader och kostar 225 kronor att lämna in. Det känns som att det är min tur nu.

Avdelnning 1 Nr 3 Nahar är storfavoriten men inte helt lättkörd. Det är såklart bästa hästen men ingen given vinnare. Nej, här garderar jag rejält och plockar med så många hästar som plånboken tillåter. Min rysare i detta lopp är nr 9 Practical Joke som har toppform.

Avdelning 2 Stolopp är alltid värda att gardera. Jag tror ingen av starthästarna har nån chans utan vinnaren hittar vi från tillägg. Nr 6 Bella Hammering bör ha en toppchans men måste köras lite på chans. Ulf Ohlsson upp på nr 10 Global Kitten känns som en förstärkning.

Avdelning 3 Nr 7 Maharajah blir förstås helgens stora favorit men jag garderar. Nr 12 Iceland vann Elitloppet och löser det sig bara en aning så kan han utmana. Sen är det ju så att jag ALLTID tar med nr 11 Colombian Necktie. Vinner han blir jag väl ensam på sju rätt.

Avdelning 4 Nr 1 Covington Ås vann direkt i debuten för Åke Svanstedt och blir givetvis svårslagen även här. Jag garderar dock med nr 5 Parkin som jag sett vid ett flertal tillfällen. Det är en riktigt tuff kuse. Jag tror att det räcker med dessa två kusar på kupongen.

Avdelning 5 Kallblodsloppen är ju nästan "omöjliga" att reda ut sedan Järvsöfaks la skorna på hyllan. "Kung Åke" hoppar upp bakom nr 4 Järvsö Rune. Intressant. Man måste alltid strecka kallblodkungen J-O Persson och så gillar jag nr 10 Nordblomma.

Avdelning 6 Här chansspikar jag nr 3 Yoggi Hornline. Joakim Lövgren har bra fart på stallet och Yoggi är inget undantag. Bra spår denna gång och överkomligt motstånd. Man måste våga spika emot favoriterna. Sen att hästen delägs av en kompis gör inte saken sämre.

Avdelning 7 Nr 1 Pinepower Rose måste ha en toppchans att vinna det här. Hästen är snabb ut och Torbjörn Jansson tar sig till spets och stannar där. Det känns nästan "löjligt" att spekulera om nåt annat löpningsförlopp. Det blir inte ens spännande i sista avdelningen.

1. 1-2-3-4-9
2. 6-10-11-12-14
3. 7-11-12
4. 1-5
5. 4-10-13
6. 3 Yoggi Hornline
7. 1 Pinepower Rose

[ Lägg till kommentar ] ( 1 visning )   |  länka till  |   ( 2.6 / 9 )
DÄCKEN BYTTA ! 
För andra året på rad så kör jag med dubbfria däck. Jag är dock rätt skeptisk om det verkligen är lika bra med dubbfria däck som dubbdäck. Men killen som bytte däcken berättade "Dubbfria däck är t o m bättre. Du kör försiktigare och därmed är risken för olyckor mindre. Dessutom är det bättre för naturen". Ja, så är det förstås. Man känner sig mindre trygg med dubbfria däck så därför kör man saktare. Dessutom är det tystare än att höra dubbarna slita mot asfalten. Däckbytet gick för övrigt på ett kick. I tisdags var det visst två timmars kö och i onsdags nån timme. Det gäller att välja rätt dag och låta bilen stå när första snön faller.

Annars är det en ganska lugn tid för mig just nu när Allsvenskan har tagit uppehåll. På söndag kommenterar jag mötet mellan Sporting Gijon och Real Madrid. För mig är det förstås bra att se Real Madrid så mycket som möjligt, för snart är det dags för "El Clasico". Datumet är nu bestämt till måndagen den 29 november. Fast det blir tufft att läsa in sig i Sporting Gijon, med spelarprofiler och historik. Fast det är rätt kul med lite nya utmaningar.

Nästa hockeymatch för min del blir på tisdag då AIK möter Södertälje på "Hovet". Samma dag, fast kl 07.15 så är det seriepremiär för Canal Plus rinkhockeykrigare. Regeringskansliet står för motståndet. Jag tycker faktiskt redan nu lite synd om dom. Skridskorna är nyslipade.

På tal om hockey så blev det succé för Pelle Mårts i sin första landskamp. På bortaplan mot Tjeckien vände Tre Kronor underläge 1-3 till vinst med 4-3 i den sista perioden. Riktigt starkt gjort och en av dom som imponerade mest var backen Jonas Junland. Även Stefan Liv såg stabil ut i målet. Det här var en viktigt seger, inte minst för svensk landslagshockey. Helt plötsligt verkar det som om att "alla" bryr sig om Tre Kronor igen. Kanske får Erik Hamrén & co se upp framöver. Det svänger fort i den här branschen.

På fredag ska jag lägga ner ett par timmars tid inför Gävles V75:a på lördag. Jag vet inte varför, men på nåt vis känns det som att det här är min omgång. Jag känner på mig att jag kommer att pricka in sju rätt. Man måste å andra sidan ha den känsla för att det ska kunna gå bra. Systemet kommer imorgon. Håll ut.

[ Lägg till kommentar ] ( 1 visning )   |  länka till  |   ( 3 / 236 )

<<Första <Förgående | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | Nästa> Sista>>